Union voor bekerderby tegen Anderlecht: Moeten hopen dat ze slechte dag hebben

Union voor bekerderby tegen Anderlecht: "Moeten hopen dat ze slechte dag hebben"

09-02-2021 19:21 Laatste update: 19:22
4

Union Saint-Gilloise ontvangt donderdagavond RSC Anderlecht in de 1/8 finales van de Beker van België. De kwartfinalist van vorig seizoen wil weer zolang mogelijk meegaan, maar dan moet Anderlecht wel voor de bijl in het Dudenparkt. Volgens trainer Felice Mazzu heeft zijn ploeg zeker een kans.

"Ik denk dat iedereen vol ongeduld uitkijkt naar die match. We spelen tegen een van de beste ploegen en trainers van het land", vertelde Mazzu aan Sporza. "Het wordt een heel moeilijke match, misschien is het wel onmogelijk voor ons om te winnen. Ik geef onszelf 30 procent kans. We moeten hopen dat Anderlecht een slechte dag heeft."

Dan komt de wedstrijd misschien op een slecht moment, want Anderlecht speelde vorig weekend een sterke match tegen Genk. "Ik zag een heel goed georganiseerd en matuur Anderlecht", vervolgde Mazzu. "Als Lokonga speelt, kan hij een van de beslissende spelers zijn. Hij is buitengewoon goed. We zijn op onze hoede voor hun offensieve snelheid."

"Zelf zullen we er alles aan doen om zoveel mogelijk weerstand te bieden. Het mentale aspect zal belangrijk zijn. Ik verwacht dat we passie, zin en plezier uitstralen en tonen dat we op de goede weg zijn om eventueel in 1A te spelen. Ik denk dat we 60 procent kans maken om te promoveren", besloot de trainer van Union.