Anderlecht voorspelt geen financiële verbetering: “Gevolgen Covid-crisis”

Anderlecht voorspelt geen financiële verbetering: “Gevolgen Covid-crisis”

09-02-2021 14:44
33

RSC Anderlecht heeft de jaarrekening van het seizoen 2019-2020 binnengebracht. De cijfers tonen weer een negatieve tendens aan en er zit voorlopig ook geen verbetering aan te komen, dat liet Anderlecht in een toelichting weten.

In de jaarrekening van 2020-2021 zal er aldus nog geen verbetering te zien zijn, voorspelt Anderlecht. “De gevolgen van de Covid-19-crisis blijven ook in het nieuwe voetbalseizoen 2020-2021 nazinderen en hebben zowel impact op de opbrengsten als de kosten”, citeert Het Nieuwsblad.

Anderlecht kan niet meer rekenen op inkomsten door de coronacrisis. ‘Paars wit-rekent op minder opbrengsten uit commerciële activiteiten, catering en merchandising en een daling van de sponsorinkomsten. Als maatregel werd de betaling van belastingen en sociale lasten uitgesteld.’

‘Maar dat zal dus vroeg of laat ook betaald moeten worden. Anderlecht zit dus nog steeds in een vicieuze cirkel, waar het niet snel uit zal raken. Enkel Champions League-deelname of een paar transfers van meer dan twintig miljoen zouden hierin grondig verandering kunnen brengen’, klinkt het.