Anderlecht moet wachten op toptalent Bounida: Hij is laat matuur

Anderlecht moet wachten op toptalent Bounida: "Hij is laat matuur"

08-02-2021 21:46
10

Bij RSC Anderlecht loopt er momenteel flink wat talent rond, maar het meeste wordt misschien wel verwacht van Rayane Bounida. De jonge middenvelder is amper veertien jaar oud, maar wordt nu al bestempeld als een toptalent. Ook door Anderlecht zelf?

Bounida werd al meermaals naar voren geschoven als potentieel een wereldtopper, maar hoofd jeugdopleiding van Anderlecht Jean Kindermans predikt nog geduld. "Hij is een speler die al heel erg in de picture staat", zegt Kindermans bij Radio Radzinski.

"Hij wordt op een bepaald medium al gevolgd door 300.000 personen, dus dat is al heel wat. Maar hij wordt zeer goed omringd en zijn ouders zijn daar enorm goed mee bezig", klinkt het. "Hij is een enorm goede speler. Hij zal er altijd geraken omdat hij zoveel talent heeft, maar hij is een speler die wij ‘laat matuur’ noemen", zegt Kindermans.

Kindermans tempert de verwachtingen dan ook enigszins. "Hij is gewend om altijd de beste te zijn, maar er komt nu een periode aan dat zijn lichaam tijd gaat nodig hebben om uit te zetten. In het hedendaagse voetbal is techniek belangrijk, maar je moet ook de fysieke vereisten niet vergeten. Dat is nu de volgende stap die hij moet gaan zetten, maar dat kost tijd", besluit Kindermans.