Ref. Department komt met opvallende verklaringen na duel tussen Gent en Eupen

Ref. Department komt met opvallende verklaringen na duel tussen Gent en Eupen

08-02-2021 19:30
29

Bij KAA Gent was men niet te spreken over enkele fases in het duel tegen KAS Eupen. Volgens de Buffalo's gingen de wedstrijdleiding en de VAR minstens twee keer in de fout. Het Refereeing Department spreekt andere taal.

Bij de 0-1 van Eupen leek het doelpunt toch afgekeurd te moeten worden nadat Amara Baby de bal lichtjes raakte, waardoor Prevljak buitenspel stond. De VAR bekeek het doelpunt, maar keurde het toch goed. Niet naar de zin van Gent, maar volgens het Refereeing Department wel een juiste beslissing.

'Geen enkel beeld of camerastandpunt kan de VAR een duidelijk bewijs tonen dat Baby de bal met het hoofd raakte. Als er geen duidelijk bewijs is, wordt - in overeenstemming met het VAR-protocol - de genomen beslissing van de assistent-scheidsrechter op het terrein gevolgd', klinkt het.

Tweede beslissing
KAA Gent leek uiteindelijk nog een overwinning te boeken na een derde doelpunt van Tarik Tissoudali. Dat werd echter afgekeurd na betwistbaar buitenspel van Roman Bezus. Een 100% correct beslissing kon er volgens het Refereeing Department echter niet genomen worden.

'De assistent-scheidsrechter wacht met zijn vlagsignaal tot na het scoren van het doelpunt, zoals het VAR-protocol het vraagt. De VAR bekijkt de beelden en wil de 'Offside Line' gebruiken bij deze situatie. Na meerdere pogingen was de technologie voor de 'Offside Line' niet bruikbaar omdat de software onduidelijke en onvolledige lijnen toonde', klinkt het.

'Omdat er geen duidelijk bewijs was dat de assistent-scheidsrechter een 'clear and obvious mistake' had gemaakt, bevestigde de VAR de genomen beslissing op het terrein, namelijk buitenspel', geeft het Ref. Department aan.

Afwachten of men bij Gent ook tevreden zal zijn met die beslissing. De club deelde eerder op de dag alvast een bericht op de eigen officiële website om de vergissingen aan te kaarten.