Het sprookje van Lamkel Ze: Spits toont zich van levensbelang voor Antwerp

Het sprookje van Lamkel Ze: Spits toont zich van levensbelang voor Antwerp

08-02-2021 13:10

Van zero to hero, Didier Lamkel ze lijkt erin te slagen om de aandacht weer op het sportieve te leggen. Tegen Beerschot was de Kameroense spits alweer belangrijk voor Antwerp. Het was niet de eerste keer sinds zijn wederopstanding dat Lamkel Ze punten wist te pakken, VoetbalPrimeur.be giet het in een overzicht.

Na een hele poos in de B-kern haalde Franky Vercauteren Lamkel Ze eind januari weer boven water. Meer nog, de knotsgekke spits mocht meteen in de basis beginnen. Een gok die goed uitpakte voor Vercauteren. Met een doelpunt in de slotminuten tegen Cercle Brugge was de spits meteen matchwinnaar. Het zou een voorbode blijken voor nog meer belangrijke doelpunten.

De week nadien hield Lamkel Ze zijn doelpuntenproductie wel nog even stil, tegen KV Oostende en KAS Eupen scoorde hij niet. Op match vier na zijn herrijzenis bracht Lamkel Ze opnieuw het groot geschut naar boven. De Kameroener bracht twee maal zijn ploeg op voorsprong tegen Waasland-Beveren. Antwerp wist de match na een late goal van Dylan Batubinsika uiteindelijk met een 3-2 overwinning af te sluiten.

Enkele dagen later zette Lamkel Ze zijn charmeoffensief verder door de derbyzege veilig te stellen. Vijf minuten voor tijd scoorde de spits de 0-1, niet veel later verdubbelde Gerkens de scoren. Antwerp zou de wedstrijd uiteindelijk met 1-2 winnen.

Sinds de reïncarnatie van Lamkel Ze bij Antwerp verloor de club slechts één keertje, vier keer wist het een overwinning te pakken. Met vier doelpunten, waarvan het merendeel cruciale goals, valt het aandeel van de spits daarin niet te onderschatten. Zo leverde Lamkel Ze zijn club de laatste weken al zes punten op met enkele late goals. Tegen Waasland-Beveren was hij dan weer belangrijk door Antwerp twee keer op voorsprong te trappen waarna een ploeggenoot de karwei op het eind wist af te maken. Zet Lamkel Ze zijn grote vorm door dan eindigt het verhaal van de spits mogelijk toch nog als een sprookje.