De Mos: 'In België vindt men het dom dat Ajax Lang naar Club Brugge liet gaan'

De Mos: 'In België vindt men het dom dat Ajax Lang naar Club Brugge liet gaan'

08-02-2021 09:30
18

Noa Lang is een 'megahype' in België. Dat stelt Aad de Mos, die regelmatig de Jupiler Pro League analyseert op de Belgische televisie. Afgelopen weekend was de flankaanvaller wéér de grote uitblinker bij Club Brugge.

Met twee doelpunten tegen Waasland-Beveren bracht Lang zijn seizoenstotaal op elf goals en zeven assists in achttien duels. "Er wordt tegen Ajax opgekeken en de Belgen vinden het geweldig dat er een speler uit Amsterdam nu furore maakt bij Club Brugge", vertelt De Mos in gesprek met De Telegraaf.

"De club wil zichzelf zelfs vergelijken met Ajax", vervolgt hij. "Ze konden Lang voor een prikje huren en straks voor een prikje vastleggen (zes miljoen euro, red.). In België vindt men het dan ook dom en onbegrijpelijk van Ajax dat ze Lang hebben laten gaan. Hij is een megahype."

De Mos vindt het 'een beetje goedkoop' om achteraf te concluderen dat Ajax een kapitale inschattingsfout heeft gemaakt door Lang naar Club Brugge te laten vertrekken. "Soms heeft een club een speler waarvan wordt gedacht dat hij er nog niet klaar voor is. Ajax deed met Lang eerst een 'Ronald de Boertje', een verhuurperiode aan FC Twente. Maar daarna kocht de club zelf dure spelers als Kudus en Antony."