Anderlecht boekt verdiende zege op bezoek bij concurrent KRC Genk

07-02-2021 20:00 Laatste update: 20:13
89

Anderlecht heeft een belangrijke zege geboekt op het veld van KRC Genk. Het werd 1-2. Anouar Ait El Hadj maakte het beslissende doelpunt voor de bezoekers.

Anderlecht stootte meteen op een zware tegenslag. Na amper twee minuten ging Miazga in de fout en mocht Bongonda op Wellenreuther afgaan. De Duitser raakte zijn schot nog, maar zag hem toch in doel gaan.

Anderlecht was even van zijn melk, maar de eerste kans was raak. Amuzu trapte keihard op de paal, maar via Vukovic ging de bal toch nog binnen. De bezoekers kwamen helemaal in hun spel en scoorden snel een tweede keer. El Hadj trapte heerlijk in het dak van het doel. Paars-wit versierde nog een paar mooie kansen, maar het bleef aan de rust bij 1-2.

Wissel brengt geen beterschap
Aan de pauze werd Toma in de strijd gegooid bij KRC Genk, maar het spelbeeld bleef hetzelfde. Anderlecht had doorlopend balbezit en de thuisploeg kwam niet in het stuk voor. Anderlecht kreeg zelfs verschillende kansen op 1-3, maar Nmecha en invaller Mukairu konden de wedstrijd niet in een beslissende plooi leggen.

Tien minuten voor het einde gooide KRC Genk met Dessers nog een laatste troef op tafel. Hij kreeg uiteindelijk nog de grootste kans na een misser van Wellenreuther, maar kopte over. Anderlecht haalde de volle buit zo comfortabel binnen.

Allebei nog in Play-Off 1
Door deze uitslag blijft KRC Genk hangen op de derde plaats. Anderlecht is vierde en maakt nog een grote kans op Play-Off 1.