Problemen voor Cercle en Club Brugge? Eigen veld dreigt overbelast te geraken

Problemen voor Cercle en Club Brugge? Eigen veld dreigt overbelast te geraken

05-02-2021 17:30
10

Tijdens de wintermaanden durven de Belgische voetbalvelden er weleens slecht bij te liggen en wordt het dus ook moeilijk voetballen. Club en Cercle Brugge hadden daar dit seizoen nog geen problemen mee, maar daar kan verandering in komen.

Het veld van het Jan Breydelstadion is sowieso al het meest bespeelde veld in België en moet dan ook serieus verzorgd worden. Dit seizoen kende men nog geen problemen in Brugge, maar door de overvolle kalender van de komende weken kan dat er anders gaan uitzien.

Het weer wordt er niet bepaald beter op en in de komende weken zal het veld ook flink gaan afzien. In de maand februari wordt er op vijf dagen tijd namelijk maar liefst drie keer gespeeld in het Jan Breydelstadion.

Cercle Brugge neemt het zaterdag in de competitie op tegen KV Mechelen en neemt het enkele dagen later, op dinsdag, in de Beker van België op tegen KV Oostende. Een rustperiode zit er voor het veld ook niet in want een dag later staat Club Brugge in het eigen stadion tegenover Royal Antwerp FC.

Op de koop toe ontvangt Cercle op zondag 14 februari ook nog RSC Anderlecht, waardoor er de komende dagen flink wat werk is voor de greenkeepers van Jan Breydel.