Martinez bevestigt de geruchten: Eén van de 108 spelers die wij volgen

Martinez bevestigt de geruchten: "Eén van de 108 spelers die wij volgen"

05-02-2021 11:30 Laatste update: 11:31
13

Eerder deze week lekte het nieuws uit dat Pascal Struijk (21) een kandidaat is voor de Rode Duivels. De in Antwerpen geboren Struijk zou zelfs al een Belgisch paspoort hebben aangevraagd. Bondscoach Roberto Martinez kan bevestigen dat Struijk wordt gevolgd. 

"Ik zag hem aan het werk in een wedstrijd met Leeds United tegen Derby County en ik was meteen aangenaam verrast", legt Martinez uit bij Het Laatste Nieuws. "Vooral omdat hij als middenvelder speelde. Vanaf dan zijn we hem beginnen volgen omdat hij een heel interessant profiel heeft. We hebben eens gepraat, maar that's it. Maar hij is één van de spelers die ik van heel dichtbij heb gevolgd de laatste tien maanden omdat hij deel kan uitmaken van onze toekomst."

Een linksvoetige verdediger kan Martinez altijd gebruiken. "Je bent op zoek naar spelers die zowel met drie als met vier achteraan kunnen spelen, of als wingback. Vertonghen en Vermaelen zullen niet eeuwig international blijven. En de opvolging is op die positie misschien iets minder verzekerd, daarom bekijken we alle mogelijkheden. Ik zou mijn job niet goed doen als ik niet naar alle mogelijke opties voor de toekomst zou kijken."

Over een naturalisatie van Struijk zegt hij liever niets. "Daar wordt vooral veel over gespeculeerd in de media en dat is niet aan mij of aan de KBVB om dat kenbaar te maken. Pascal is één van de 108 spelers die wij van dichtbij volgen."