Is er een Brugs mirakel van Brakel op komst? We broeden op een plannetje

Is er een Brugs mirakel van Brakel op komst? "We broeden op een plannetje"

03-02-2021 12:40
8

Club Brugge krijgt met Olsa Brakel een haalbare kaart voorgeschoteld in de Beker van België. De amateurs van Brakel geven zich echter niet zomaar gewonnen en broeden op een plannetje.

De favorietenrol is uiteraard voor Club Brugge. De Brugse machine draait dezer dagen op volle toeren terwijl Olsa Brakel al maanden geen competitiewedstrijd heeft kunnen spelen door de coronacrisis. "Hopelijk doet Philippe Clement de verkeerde olie in de machine vanavond", grapt Fanno Nijst, de coach van Olsa Brakel, tegenover Sporza.

De amateurclub geeft zich echter niet zomaar gewonnen. "We hebben een plan. We moeten uitgaan van onze eigen sterktes", vertelt de coach. "Als je vecht voor elke vierkante centimeter, en er alles aan doet, dan is er een kans. Daar ben ik van overtuigd." Olsa Brakel heeft overigens ervaring met bekerstunts. Zeven jaar geleden schakelde het Westerlo uit met een monsteroverwinning. Het werd 6-1. Die match ging de geschiedenisboeken in als ‘Het mirakel van Brakel’. In Brugge kan zich een tweede mirakel van Brakel voltrekken, maar dan zal alles moeten meezitten.