Club Brugge loopt weg van concurrentie: ‘Nog sterker én rijker na wintermercato’

Club Brugge loopt weg van concurrentie: ‘Nog sterker én rijker na wintermercato’

02-02-2021 10:13
51

Club Brugge lijkt een alleenheerser te worden in het Belgische voetbal. Niet alleen sportief loopt alles weer goed, maar ook financieel deed Blauw-Zwart tijdens de wintermercato goede zaken.

Overbodige spelers werden geloosd en voor Krépin Diatta kreeg het twintig miljoen euro plus een doorverkooppercentage. Met de komst van Noa Lang had Club Brugge al geanticipeerd op een vertrek van een winger. Het Laatste Nieuws ziet Club Brugge weglopen van de concurrentie: ‘Niemand haalde een efficiëntere spits. En een betere linksvoetige verdediger. Geen enkele andere Belgische club cashte bovendien zoveel miljoenen. Of hoe Club na deze wintermercato nóg rijker én nóg sterker is geworden.’

Simon Deli ging weg, maar Stefano Denswil kwam in zijn plaats. Ook werden Nabil Dirar en Tahith Chong voor de breedte gehuurd. Beide spelers zijn hongerig en willen laten zien wat ze waard zijn. ‘Kortom: Club heeft de voorbije maand niet alleen sportief uitstekende zaken gedaan. In de schaduw van die 21 op 21 waait er ook wat nieuwe wind door de kern. Clement heeft dezer dagen wel een trefzekere centrumspits, een technisch onderlegde linksachter (in plaats van Sobol), een back-up voor Mata, en een gemotiveerde joker. En zeggen dat het verschil met de concurrentie al zo groot was... ’, klinkt het.