STVV wint kelderkraker tegen Cercle en kan weer ademhalen

STVV wint kelderkraker tegen Cercle en kan weer ademhalen

31-01-2021 22:35
1

Sint-Truiden heeft weer aangeknoopt met een overwinning, tegen Cercle Brugge werd er met 3-0 gewonnen. De Bruggelingen moeten zich onderin zorgen beginnen te maken.

Met STVV versus Cercle Brugge stond er een heuse kelderkraker op het programma. De Limburgers hadden de boodschap goed begrepen en kwamen na een kwartier al op voorsprong. Brüls schilderde de bal enig mooi tegen de netten na een knappe kapbeweging. Zijn eerste goal voor STVV, meteen eentje die mocht gezien worden.

Wie dacht dat het openingsdoelpunt een tegenoffensief zou inluiden kwam bedrogen uit, ook na de voorsprong bleef STVV de dienst uitmaken. Af en toe probeerde Cercle wel op de tegenaanval, de machine stokte echter te vaak. De ruststand was dan ook logisch: 1-0 voor thuisploeg STVV.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de dubbele voorsprong stond bijna op het bord. Suzuki liet de grote kans echter onbenut. Het bleek echter uitstel van executie, op het uur klom STVV naar een 2-0 voorsprong via een doelpunt van Teixeira. De Portugees kopte een voorzet van Brüls in doel.

In het slot van de wedstrijd ging Cercle iets nadrukkelijker op zoek naar een aansluitingstreffer, groot gevaar kwam daar echter niet uit voort. Het tegendeel was zelfs waar, Durkin legde de 3-0 eindstand vast. STVV hield zo de drie punten thuis en lijkt uit het gevaarlijkste vaarwater onderin het klassement. Cercle Brugge moet zich zorgen maken. Het telt slechts één puntje meer dan de rode lantaarn, nummer zestien in de stand Moeskroen heeft inmiddels al vier punten voorsprong. Cercle heeft wel nog een inhaalmatch te goed.