(Afscheidnemende) Tissoudali helpt Beerschot met knap doelpunt aan winst

30-01-2021 20:21 Laatste update: 23:17
2

Tarik Tissoudali heeft in schoonheid afscheid genomen van K. Beerschot V.A. Op bezoek bij de Leuvenaren kon de flankaanvaller het winnende doelpunt scoren en zijn club helpen aan de 0-1 winst.

De partij tussen Oud-Heverlee Leuven en Beerschot was vorig jaar een topper in Eerste Klasse B, nu een partij tussen twee verrassingen in Eerste Klasse A. We kregen ook meteen een leuk kijkstuk voor de kiezen.

Een vermakelijke pot voetbal in de eerste helft zorgde voor flink wat kansen aan beide zijden, maar ook enkele uitstekende reddingen van beide doelmannen. Het was vooral Leuven-doelman Romo die zich kon onderscheiden met enkele moeilijke saves en de netten ook schoon hield, net zoals concullega Mike Vanhamel. Bij de pauze stond het dan ook nog steeds 0-0.

De tweede helft kwam wat trager op gang en het was ook wachten op een eerste echte goede kans. Die was uiteindelijk voor Beerschot. Een goede voorzet van Halaimia kwam tot bij Suzuki, die kopte naast.

Een echte wake-up call voor de Leuvenaren was het niet. De thuisploeg speelde amper nog een kans bij elkaar, terwijl ook Beerschot had moeilijk had om Romo nog echt goed te bereiken. Een knappe individuele actie van Tarik Tissoudali zorgde dan toch voor de goal. De flankaanvaller dribbelde zich door de Leuvense verdediging, lobte Romo en maakte er 0-1 van.

Tissoudali kuste het embleem en ging uitvoerig met de bank vieren. Daarmee leek hij ook afscheid te nemen van Beerschot, dat hij naar verluidt zal verlaten voor KAA Gent. Ook na het doelpunt bleven de beste kansen voor Beerschot, maar het bleef dankzij Romo toch 0-1.

Door de zege is Beerschot tijdelijk over KV Oostende en RSC Anderlecht gesprongen naar een vijfde plek in de stand. Oud-Heverlee Leuven staat op de achtste plek.