Vanhaezebrouck over probleem KAA Gent: “Daar komen we inderdaad tekort

Vanhaezebrouck over probleem KAA Gent: “Daar komen we inderdaad tekort"

29-01-2021 18:45 Laatste update: 18:14
5

KAA Gent speelde afgelopen speeldag gelijk tegen STVV. De motor van de Buffalo’s wil maar niet blijven draaien. Tegenover Het Nieuwsblad laat coach Hein Vanhaezebrouck zich uit over de situatie.

“Wij hebben iedere match zowel meer kansen als controle dan onze tegenstander”, begint Vanhaezebrouck. “Maar we maken niet meer doelpunten dan hen. Zij scoren soms uit één kans, hoewel wij veel meer kansen hebben. Maar toch winnen we niet meer.”

Een gebrek aan scorend vermogen wordt genoemd. “Ik denk dat we daar inderdaad wat tekortkomen maar dat heeft niet met louter je spitsen te maken. Dat heeft met je hele ploeg te maken: jongens die assists en pré-assists afleveren. Stilstaande fasen zijn ook belangrijk, al scoorden we woensdag zo wel eens.”

De afwezigheid van Vadis Odjidja ziet daar ook voor iets tussen. “Vadis zorgt absoluut voor een extra toevoer aan assists en pré-assists. Maar hij zou ook zijn scorend vermogen nog kunnen opkrikken. Maar iedereen weet natuurlijk ook dat hij heel veel kwaliteiten heeft.”

Roman Yaremchuk mist veel kansen en dat heeft ook invloed op zijn spel. “Bij Roman spelen gemiste kansen altijd wel. Dat hebben we altijd wel kunnen ‘plaatsen’ door veel met hem te spreken”, aldus Vanhaezebrouck.