Filip Joos: Ik snap Club Brugge heel erg goed

Filip Joos: "Ik snap Club Brugge heel erg goed"

11-01-2021 23:37
30

Het panel in Extra Time blikte nog eens terug op afgelopen speeldag. daarbij kwam ook de fout van Steve De Ridder aan bod. Voor Wesley Sonck was het geen rode kaart maar voor Arnar Vidarsson dan weer wel. "Het gebrek aan uniformiteit die voor problemen zorgt" zegt Filip Joos.

In de wedstrijd tussen Sint Truiden VV en Club Brugge was er in de tweede helft een stevige overtreding van Steve De Ridder. De kapitein van STVV ging stevig door op het been van Charles De Ketelaere en kreeg een gele kaart. Een week geleden kreeg Hans Vanaken voor min of meer dezelfde fout een rode kaart met 2 weken schorsing. "Het grote probleem is het gebrek aan uniformiteit", zei Filip Joos.

"Ik snap Club Brugge heel erg goed, los van wat er daarna geroepen werd, dat ze hier de verdediging voerden dat de fout van Vanaken totaal niet opzettelijk was en de intentie niet had om Beck te blesseren. Dan wil ik een pluim geven aan Bert Put, de scheidsrechter van zondag dat hij die les heeft geïnterpreteerd en zo De Ridder geen rode kaart heeft gegeven", aldus Filip Joos over de overtreding.

Wesley Sonck gaf ook zijn mening over de fases: "De speler kan niet geblesseerd geraken als hun been op de grond ligt dus voor mij is dat geen rood. Ik vind wel dat Vanaken onmiddellijk de intentie heeft om zijn been weg te trekken wat ik niet vindt van De Ridder."