Dost (Club Brugge) geen sant in eigen land: Hij zit onder de radar

Dost (Club Brugge) geen sant in eigen land: "Hij zit onder de radar"

10-01-2021 10:45 Laatste update: 11:28
17

Club Brugge heeft deze winter nog twee Nederlanders bijgehaald. Stefano Denswil en Bas Dost moeten mee voor de titel. In Nederland hebben die transfers voor weinig animo gezorgd, bekent commentator Arno Vermeulen. 

"Daar is bij ons niet zoveel aandacht aan besteed. Dat komt omdat Dost in Nederland al een tijdje onder de radar zit", legt hij uit aan Sporza. "En het heeft volgens mij ook te maken met het feit dat Dost in het verleden bedankt heeft voor het Nederlandse elftal. Hij is dus geen potentiële international meer."

Toch houden de Nederlanders Club nu in het oog. "Als Dost bij Club Brugge opvallend presteert, zal dat heus wel aandacht krijgen. Anderzijds krijgt Ruud Vormer in Nederland ook niet zoveel aandacht. Dat geldt ook voor Stefano Denswil, die zo nu en dan wel eens opduikt bij een transfer."

Ook Noa Lang moet zich nog bewijzen in Nederland. "Ik vind hem wel een aantrekkelijke speler, maar er zijn ook mensen die zeggen dat je over een jaar of twee niks meer van hem hoort omdat hij dan ergens in de woestijn voetbalt. Ik heb altijd begrepen dat het bij hem qua mentaliteit niet heel erg goed zat, maar in elk geval doet hij het in België fantastisch nu."