Is schorsing Vanaken een zegen voor Club? ‘Het kan ze goed uitkomen’

Is schorsing Vanaken een zegen voor Club? ‘Het kan ze goed uitkomen’

06-01-2021 13:30
16

Brengt de schorsing van Hans Vanaken het beste in Club Brugge naar boven? Het Laatste Nieuws denkt van wel, de afwezigheid van Vanaken geeft de Brugse kern de kans om zich te laten zien.

Met de komst van Bas Dost is de concurrentie in Brugge weer wat scherper, enkele spelers zullen dan ook voor hun plaats vrezen. In die categorie hoort ook Charles De Ketelaere, ondanks zijn overvloed aan talent is de jongeling nog niet zeker van een basisplaats. Het Laatste Nieuws denkt echter dat de schorsing van Vanaken een zege is voor De Ketelaere.

‘Hij krijgt nu eindelijk eens zijn kans om zich op zijn voorkeurspositie te gaan uitleven’ pent de krant neer. ‘De Ketelaere zal er baat bij hebben om Club bij de hand te nemen, eerst en vooral om zijn basisplaats niet te verliezen. Met Dost is er weer een plekje minder in de basisopstelling, De Ketelaere krijg nu enkele weken de kans om te tonen dat Philippe Clement niet om hem heen kan. Net zoals Noa Lang dat de voorbije weken deed, ook Krepin Diatta zal die druk overigens voelen. In dat opzicht kan de schorsing van Vanaken Club misschien wel goed uitkomen.’