Het is niet de bedoeling dat ik maar vijf maanden bij Antwerp blijf

"Het is niet de bedoeling dat ik maar vijf maanden bij Antwerp blijf"

05-01-2021 12:15 Laatste update: 12:19
13

Frank Vercauteren heeft zijn intrede gedaan bij Antwerp. De 64-jarige coach moet Ivan Leko doen vergeten en gaf al zijn eerste persconferentie. Daarin sprak hij ook even over Standard.

"Na mijn ontslag bij Anderlecht kon ik enkele dagen later al ergens beginnen, maar door privéredenen was ik tot een bepaalde datum niet beschikbaar", onthult hij aan Sporza"Daarna stond ik open voor een nieuwe uitdaging, maar die moest beantwoorden aan mijn verwachtingen. Deze aanbieding was er zo eentje en het voorstel kon ik dus aanvaarden."

Ook Standard wilde hem naar verluidt graag halen, maar dat feestje ging niet door. "Maar ik alleen ken de waarheid en weet wat ik voel en wil doen. Twee mogelijkheden op hetzelfde moment, dat gebeurt niet altijd. Dan moet je een keuze maken en moet je daar volledig achter staan. De keuze was dan vrij duidelijk. Daar kom ik niet meer op terug."

Vercauteren tekent maar tot de zomer en heeft daar zo zijn redenen voor. "Ik wil bepaalde opportuniteiten open houden en wil dan in alle vrijheid kunnen beslissen. Maar het is niet de bedoeling om het bij vijf maanden te houden."