Clement over de komst van Dost bij Club: Voor mij was dat geen groot item

Clement over de komst van Dost bij Club: "Voor mij was dat geen groot item"

03-01-2021 12:50 Laatste update: 13:05
21

Club Brugge heeft een uitstekend jaar 2020 achter de rug met de landstitel, bekerfinale en een uitstekende Europese campagne. Maar er dook ook een probleem op bij Blauw-Zwart: een gebrek aan scorend vermogen. Dat moet Bas Dost oplossen in 2021, al was zijn transfer geen prioriteit voor coach Philippe Clement.

"We scoorden minder door de aanpak van de tegenstanders: na nieuwjaar gingen zelfs topploegen veel verdedigender tegen ons voetballen", vertelde Clement in een gesprek met De Zondag. "Jongens als Okereke konden hun normale spel niet meer spelen en hun kwaliteiten niet meer zo goed benutten, omdat er niet voldoende ruimte meer was."

Vanaf dit jaar moet dat probeem opgelost worden door de Nederlander Bas Dost, al was zijn transfer dus geen prioriteit voor coach Philippe Clement. "Voor mij is dat nooit een groot item geweest, maar met Dost komt er nu een profiel bij dat nog niet in onze kern aanwezig was en dat ook door zijn ervaring en persoonlijkheid heel interessant is", besloot Clement.