Club Brugge gaat in beroep tegen schorsing Vanaken: “Uitsluiting volstaat”

Club Brugge gaat in beroep tegen schorsing Vanaken: “Uitsluiting volstaat”

30-12-2020 16:28 Laatste update: 16:38
247

Het Nieuwsblad meldt dat Club Brugge heeft beslist om in beroep te gaan tegen de vier speeldagen schorsing van Hans Vanaken. Ook het Disciplinair Comité oordeelde dat de strafmaat terecht was, maar Blauw-Zwart geeft aldus niet op.

Club Brugge accepteert de straf voor de uitlatingen van Vanaken aan het adres van ref Nathan Verboomen en zijn assistenten. “We keuren de uitlatingen niet goed en kunnen begrip opbrengen voor een sanctie. Hans excuseerde zich hier eerder al voor. We gaan ervan uit dat indien er hiervoor een sanctie wordt uitgesproken -ongeacht het voorwaardelijk of effectief karakter- dit de standaard zal worden.”

De overige twee speeldagen schorsing van de overtreding wordt minder gesmaakt. “Wat de overtreding - de aanleiding voor de rode kaart - betreft, zijn we in de volle overtuiging dat de uitsluiting volstaat. Het Disciplinair Comité is van mening dat de overtreding van ‘onvermijdbare aard’ is als gevolg van de spelfase.”

”Bovendien is er geen intentie om de fysieke integriteit van de tegenstander aan te tasten, wat zowel door de speler Andreas Beck als door het bondsparket werd bevestigd. Tenslotte toont Hans zich al jaren een voorbeeld van fair play, getuige het feit dat dit zijn eerste rode kaart in Brugse loondienst is in 4,5 seizoenen en meer dan 160 competitiewedstrijden”, klinkt het bij Club Brugge.