'Club Brugge gaat Denswil tot aan het einde van het seizoen huren van Bologna'

'Club Brugge gaat Denswil tot aan het einde van het seizoen huren van Bologna'

29-12-2020 13:29 Laatste update: 13:38
54

Na Bas Dost staat Club Brugge al voor een volgende opvallende transfer. Ouwe getrouwe Stefano Denswil (27) staat immers voor een terugkeer naar blauw-zwart.

De competitieleider gaat hard in deze wintermercato. Na Bas Dost komt ook Stefano Denswil de troepen versterken - de Nederlander is centraal achterin slechts vierde keuze bij het Italiaanse Bologna. Behoudens verrassingen komt Denswil, voor wie de Serie A-club 6,5 miljoen euro neertelde in de zomer van 2019, op huurbasis naar Brugge tot het einde van dit seizoen.

Denswil was vorig seizoen onder Sinisa Mihajlovic vaste waarde in zijn eerste jaar Bologna. Dit seizoen haalde hij slechts één keer de basiself in de competitie en twee keer in de beker. Centraal achterin moet hij Danilo, Tomiyasu (ex-STVV) en de Chileen Medel voor zich dulden in de pikorde. Club Brugge kan op zijn beurt een extra linksbenige verdediger gebruiken. Simon Deli is nog maar een schim van de betrouwbare speler die hij vorig seizoen was en dan blijven er met Kossounou en Mechele (beiden rechtsvoetig) nog maar twee volwaardige centrale verdedigers over. Mitrovic keert na Nieuwjaar terug na een hielblessure, maar hij stond opnieuw lange tijd opzij.


De komst van Denswil zal niet lang op zich laten wachten. De Nederlander heeft zijn medische test reeds achter de rug en tekent vermoedelijk snel voor de tweede keer in Brugge. Denswil toonde zich tussen januari 2015 en juli 2019 een uiterst betrouwbare verdediger voor blauw-zwart. Samen met Club pakte hij één beker en twee landstitels.