KV Mechelen pakt levensbelangrijke driepunter tegen Moeskroen

27-12-2020 22:35
13

KV Mechelen heeft het kelderduel tegen Moeskroen winnend weten af te sluiten. Een laat doelpunt leverde KVM uiteindelijk een cruciale driepunter op.

De zenuwen stonden hoog gespannen voor aanvang van de partij. Zowel KV Mechelen als Moeskroen verkeerden in acuut degradatiegevaar, een driepunter kon dan ook een wereld van verschil maken. Die boodschap had Mechelen begrepen, Walsh scoorde al na vijf minuten. De goal werd echter afgekeurd voor buitenspel.

Het was echter slechts uitstel van executie voor Moeskroen. Kort voor de pauze wist Mrabti KVM op voorsprong te trappen, de VAR oordeelde dat het dit keer geen buitenspel was. Het was een overigens verdiende voorsprong voor de thuisploeg. KV Mechelen toonde zich dominant, Moeskroen slaagde er niet in kansen bij elkaar te voetballen.

In de tweede helft toonde Moeskroen echter een ander gelaat, het kwam met aanvallende intenties uit de kleedkamer. Het resulteerde twintig minuten voor tijd in een penalty. Mohamed wist de elfmeter te benutten: 1-1. Die tussenstand was niet onverdiend nadat Moeskroen zijn betere spel vond in de tweede helft.

Het tegendoelpunt schudde Mechelen echter wakker, beide ploegen gingen op zoek naar een winnende treffer. Het was de thuisploeg die het levensbelangrijke doelpunt wist te scoren, Shved bracht zijn ploeg op voorsprong met een fantastische knal. Moeskroen probeerde nog wel te reageren, de 2-1 stand bleef echter op het bord staan. Door de overwinning neemt KV Mechelen afstand van Moeskroen onderin het klassement, de rode lantaarn blijft in het bezit van de Henegouwers.