Genk-voorzitter: Ik ben nog altijd ontgoocheld over beslissing van Thorup

Genk-voorzitter: "Ik ben nog altijd ontgoocheld over beslissing van Thorup"

27-12-2020 15:30
6

KRC Genk moest enkele weken geleden ongewild afscheid nemen van Jess Thorup. De Deense coach koos na slechts een paar wedstrijden al voor een terugkeer naar zijn thuisland, bij FC Kopenhagen. Dat zinde voorzitter Peter Croonen dan ook helemaal niet.

"Ik was wel heel ontgoocheld, want ik had dit absoluut niet zien aankomen", reageert Croonen in Het Belang van Limburg. "Maar toch had ik er hoe dan ook vertrouwen in dat het goed zou komen", geeft hij aan.

Bij Genk had men namelijk verschillende vervangers voor ogen. "Na het vertrek van Felice Mazzu hebben we een trainersronde gedaan om na te gaan wie bij ons zou passen. Die deden we nog eens over bij de breuk met Hannes Wolf. We wisten dus goed wie we wilden. Toen Thorup vertrok, hadden we het gevoel dat we geen verkeerde keuze konden maken. John van den Brom heeft de draad erg snel opgepikt", klinkt het.

Croonen heeft ook nog altijd contact met Thorup. "Ik ben nog altijd ontevreden over de beslissing die hij nam, maar ik respecteer ze wel. Voor mij persoonlijk is er ook niets gebroken, ik waardeer Thorup als vakman. Maar ik denk wel dat hij het nu anders zou aanpakken, hij heeft toen niet goed gecommuniceerd naar de spelersgroep en naar ons toe", besluit Croonen.