STVV gaat winnen op Sclessin, Standard kan al acht wedstrijden niet meer winnen

26-12-2020 22:34 Laatste update: 22:40
11

STVV is gaan winnen op het veld van Standard. In een interessante wedstrijd haalden de kanaries het met 1-2. Standard speelde barslecht, tot Caufriez rood pakte. Dat werd het kantelpunt van de wedstrijd.

In de beginfase eiste STVV de bal op. Dit resulteerde in een vroege goal. Bokadi ging stuk melig langs de bal, zo kon Suzuki Nazon bedienen: 0-1 na drie minuten. Standard schoot wakker en kon snel reageren met een doelpoging van Carcela. Standard ging verder op dat elan en probeerde de gelijkmaker uit de brand te slepen.

Dat brak hen zuur op. Op een hoekschop kon Suzuki vrij koppen: 0-2. Ook hierna bleef STVV baas. Standard kon geen vuist maken. Bodart kon een schot van Caufriez nipt uit zijn doel houden. STVV nam de teugels op het stevig in handen. Carcela had nog een ultieme mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar Schmidt redde klinisch.

Standard begon de tweede helft met twee wissels en een nieuw systeem. Het speelbeeld bleef onveranderd. In de 55ste minuut ging Caufriez door op Gavory, rood was zijn deel. Dit luidde de offensieve impulsen van Standard in. Echte kansen kwamen er het eerste halfuur wel niet.

In de 70ste minuut was het welletjes. Muleka kon binnenkoppen op een vrije trap. Standard bleef aandringen, maar kwam weinig tot kansen. Schmidt redde wel nog goed op een kopbal van Laifis. STVV speelde de wedstrijd het slim uit en ging zo winnen op Sclessin. Standard kan al acht wedstrijden niet meer winnen.