Brys heeft schrik voor vertrekkers bij OHL: Dat is een item bij ons momenteel

Brys heeft schrik voor vertrekkers bij OHL: "Dat is een item bij ons momenteel"

23-12-2020 21:45 Laatste update: 21:50
1

Oud-Heverlee Leuven is dit seizoen één van de revelaties in de Jupiler Pro League. Een gevolg daarvan is natuurlijk dat de Leuvense spelers zich in de kijker hebben gespeeld van andere ploeg. Coach Marc Brys houdt er rekening mee dat één of meerdere van zijn sterkhouders een transfer kunnen versieren in januari.

Thomas Henry, Xavier Mercier en Kamal Sowah: het zijn maar drie namen die zich de voorbije maanden in de kijker speelden bij OHL. Brys hoopt dat ze begin februari nog alledrie in Leuven spelen. "Eerlijk: dat is een item bij ons momenteel", vertelde de 58-jarige coach aan Het Nieuwsblad.

"De club bevindt zich in een solide situatie dus de kans lijkt me klein dat ze vertrekken, maar ze lopen natuurlijk wel in de kijker. Als het plaatje klopt, kan een transfer er altijd komen. Iedereen heeft zijn prijs. Ik vind dat we altijd rekening moeten houden met een vertrek, en ons daar ook tegen wapenen."

Aan inkomende kant zal er dus zeker ook activiteit zijn. OHL denk aan een drietal versterkingen, vooral een back-up voor Henry is noodzakelijk. "We zitten momenteel in een situatie waarin we hem niet kunnen missen. We willen ofwel certitudes die meteen inpasbaar zijn, ofgasten die we kunnen klaarstomen voor volgend seizoen", besloot Brys.