Licentiemanager waarschuwt Belgische clubs: Moeilijke maanden komen eraan

Licentiemanager waarschuwt Belgische clubs: "Moeilijke maanden komen eraan"

22-12-2020 20:00
13

De Licentiecommissie heeft de voorbije weken een tussentijdse controle gemaakt van de Belgische profclubs. Daar zijn geen problemen bij opgedoken, al betekent dat niet dat alle Belgische clubs ook veilig zijn.

Volgens licentiemanager Nils Van Brantegem komen er nog zware maanden aan voor de Belgische clubs. Maanden die over de toekomst van de ploeg kunnen beslissen. "Uit de zomertransferperiode is gebleken dat de inkomsten gigantisch naar beneden zijn gegaan", zegt hij bij Sporza. "Het is afwachten wat de transferperiode in januari brengt."

De inkomsten voor Belgische clubs zijn alvast enorm gedaald. In maart, wanneer de licenties worden toegekend, kan dat dus nog voor problemen gaan zorgen. "Ik denk dat we daar nog heel voorzichtig moeten over zijn", geeft Van Brantegem aan. "De moeilijke maanden voor de clubs komen er nu aan. Uit de zomertransferperiode is gebleken dat de inkomsten gigantisch naar beneden zijn gegaan."

"Clubs kunnen minder spelers verkopen aan het buitenland. Ploegen die transfergeld nodig hebben om hun budget in evenwicht brengen, kunnen dat dan misschien wel voelen in de beoordeling van hun dossiers in maart", klinkt het.