Pro League verdedigt mogelijke ingreep: Bij veel clubs zijn kernen ruim genoeg

Pro League verdedigt mogelijke ingreep: "Bij veel clubs zijn kernen ruim genoeg"

22-12-2020 11:31
18

De Pro League heeft een klein bommetje doen ontploffen in het Belgische voetballandschap. Terwijl veel clubs, trainers en spelers klagen over de overvolle kalender, wil de overkoepelende organisatie de planning zoveel mogelijk respecteren door geen wedstrijden meer te laten uitstellen. Woordvoerder Stijn Van Bever moet die wens rechtvaardigen.

"Het draait niet per se om de Play-Offs, we merken wel dat de Europese kalender erg weinig ruimte laat om nog wedstrijden uit te stellen", licht Van Bever toe aan Sporza. "We laten ze dus liever doorgaan, met vanzelfsprekend aandacht voor de gezondheidssituatie. Positieve spelers mogen niet op het terrein staan, maar bij veel van onze clubs zijn de kernen ruim genoeg", klinkt het.

"Hopelijk komt het zover niet, maar het moet wel lukken", maakt de Pro League zich sterk. "Wedstrijden moeten gespeeld worden met de voetballers die beschikbaar zijn. Tot dit seizoen bestond er ook geen mogelijkheid om wedstrijden uit te stellen wegens ziekte. Als er buikgriep rondhing in de kleedkamer werd er toch gespeeld. Net als de teams bleven voetballen ondanks een hoge blessurelast."