Anderlecht komt met warm project: stage voor kinderen van ziekenhuispersoneel

Anderlecht komt met warm project: stage voor kinderen van ziekenhuispersoneel

22-12-2020 10:41
4

RSC Anderlecht heeft een mooi en hartverwarmend project op poten gezet voor een vijftigtal kinderen van ziekenhuispersoneel. Samen met de Nationale Loterij slaat het de handen in elkaar om tijdens deze kerstvakantie een gratis sportstage aan te bieden.

Vijftig kinderen tussen drie en twaalf jaar jong zullen de komende dagen aan sport kunnen doen op de velden van Neerpede, schrijft Het Nieuwsblad. Dat initiatief komt er om het personeel van de Iris-ziekenhuizen te ontlasten. Door de huidige coronacrisis hebben zij minder tijd om thuis voor de kinderen te zorgen. Een uitweg tot opvang is dan ook welgekomen. De actie met de Nationale Loterij maakt deel uit van Viva For Life en De Warmste Week.

"Met dit initiatief willen we onze buren van het Bracopsziekenhuis en van de andere Iris-ziekenhuizen een hart onder de riem steken", legt Karel Van Eetvelt, CEO van Anderlecht, de beweegredenen uit. "De ziekenhuismedewerkers hebben de afgelopen maanden geweldig hard moeten zwoegen en staan ook nu nog sterk onder druk."

"Als wij dan vanuit de club iets kunnen doen om die druk op de ene of andere manier te verlichten, hoeven we daar niet lang over na te denken. Chapeau aan alle collega’s die dit project mee dragen en uiteraard een enorme dank u aan onze partner de Nationale Loterij, die het inschrijvingsgeld voor de kinderen volledig op zich neemt", bedankt Van Eetvelt zijn partner.