KV Mechelen boekt belangrijke zege op veld van Oud-Heverlee Leuven

KV Mechelen boekt belangrijke zege op veld van Oud-Heverlee Leuven

20-12-2020 17:45 Laatste update: 17:51
11

KV Mechelen heeft eindelijk nog eens kunnen winnen. Het klopte Oud-Heverlee Leuven met 1-2 en zet STVV zo opnieuw op drie punten. 

KV Mechelen had al een maand niet gewonnen en trok dus meteen ten aanval, maar de eerste kans was voor de thuisploeg. Henry stuitte op Thoelen. De eerste grote kans voor Malinwa volgde na twintig minuten. Vranckx dwong Romo tot een knappe redding.

Het bleek uitstel van executie, want net voor het halfuur was het wél raak. Mrabti werkte een assist van de bedrijvige Storm af. KV Mechelen ging op het elan door en scoorde meteen ook 0-2 via Van Damme. Ondanks nog twee mogelijkheden voor Henry was dat ook de ruststand.

OHL dringt nog aan
Na de pauze zocht KV Mechelen naar de 0-3, maar invaller Engvall en Walsh konden die allebei niet maken. Ook Van Damme miste nog een mooie kopkans. 

Op het uur zag Henry zijn moment gekomen. Hij reageerde scherp op een voorzet van De Norre en gaf OHL weer hoop. Het team van Marc Brys ging op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er uiteindelijk niet meer. KV Mechelen trok de drie punten over de streep.

Nog altijd in gevarenzone
Ook na deze zege blijft KV Mechelen zestiende. Zaterdag won hekkensluiter STVV al met 0-2 van Zulte Waregem. Moeskroen en Waasland-Beveren moeten nog spelen tegen respectievelijk Standard en Antwerp.

OHL blijft sowieso op de vierde plaats staan, maar mist wel de kans om op vier punten van Club Brugge te komen.