AC Milan zet Juventus weer op afstand, Lukaku scoort alweer voor Inter

20-12-2020 16:58

AC Milan heeft tijdens een historische Serie A-zondag weer afstand genomen van regerend landskampioen Juventus. La Vecchia Signora was de koploper zaterdag tot op één punt genaderd, maar AC Milan – zonder Zlatan Ibrahimovic – liep tegen nummer 6 Sassuolo weer uit. Bij Internazionale stond Romelu Lukaku alweer aan het kanon.

Sassuolo-AC Milan 1-2
De Rossoneri gaven het begrip 'scherp beginnen' een nieuwe dimensie in het Mapei Stadium: zes (!) seconden na de aftrap lag de bal al in het net. AC Milan zocht direct de weg naar voren, Hakan Calhanoglu gaf de splijtende pass en Rafael Leão vestigde een Serie A-record dat waarschijnlijk nooit meer verbroken wordt.

Nog binnen het halfuur werd de marge verdubbeld. Theo Hernández stak na een corner voor Sassuolo het halve veld over, haalde de achterlijn en bediende Alexis Saelemaekers, die de 0-2 scoorde. Domenico Berardi scoorde in de slotfase nog met een getoucheerde vrije trap, maar die treffer kwam te laat. De ploeg van Stefano Pioli is nog altijd ongeslagen en staat op 31 punten na dertien punten.

Internazionale-Spezia 2-1
Ook eeuwige rivaal Internazionale deed wat het moest doen en blijft op één punt afstand staan. Promovendus Spezia hield één helft lang stand in San Siro, maar moest na rust alsnog buigen. Achraf Hakimi denderde vlak na rust over de rechterflank en brak de wedstrijd open: 1-0. In de slotfase ging de bal op de stip, nadat M'Bala Nzola de bal tegen zijn hand kreeg. Romelu Lukaku hielp Inter aan een 2-0 voorsprong. De 2-1 van Roberto Piccoli in de extra tijd was slechts voor de statistieken.