Kuharevych-deal is rond: “Anderlecht zal twee keer gaan spelen in Lviv”

Kuharevych-deal is rond: “Anderlecht zal twee keer gaan spelen in Lviv”

17-12-2020 23:13
7

De fans van RSC Anderlecht zullen binnenkort Mykola Kuharevych aan het werk zien in het shirt van paars-wit. De aanvaller komt over van Rukh Lviv. Bij Footballhub reageerde Hryhoriy Kozlovsky, de voorzitter van de Oekraïense ploeg, verheugd na de deal met Anderlecht.

"Het bedrag dat Anderlecht betaalde en andere zaken zal bekendgemaakt worden op 3 of 4 januari. Dan heb ik een onderhoud met de voorzitter van Anderlecht. Hij nodigde mij uit voor een bezoek aan Brussel op 4 januari. Ik nodigde hem uit om op 6 februari mijn verjaardag in Lviv te komen vieren. De data zijn al afgesproken", aldus Kozlovsky.

Volgens Kozlovsky is de deal met Kuharevych het begin van iets moois. "Tussen de twee clubs is er een vriendschap begonnen. In de komende vijf jaar zal Anderlecht twee keer tegen Rukh spelen in Lviv. Onze talenten zullen ook naar tornooi in België gaan. Een nieuwe Oekraïense-Belgische traditie is begonnen."

De negentienjarige Kuharevych heeft ondertussen al zijn fysieke testen bij Anderlecht positief afgerond. De laatste maanden scoorde de aanvaller in twaalf duels één doelpunt.