Club Brugge moet harken om break-even te draaien, verkoop goudhaantjes uitgesloten

Club Brugge moet harken om break-even te draaien, verkoop goudhaantjes uitgesloten

16-12-2020 16:30
35

De coronacrisis is voor veel (Belgische) clubs dramatisch gebleken. Bij heel wat ploegen kleuren de financiële cijfers donkerrood. Ook Club Brugge kent verliezen, maar begint zeker nog niet te vrezen.

Bij veel clubs heeft de coronacrisis grote gevolgen op de omzet. Ook bij Club Brugge. "Moeilijk te zeggen, omdat je nog twee mercato's hebt te gaan, de winter en de zomermercato. Commercieel zit je met een krater. We gaan moeten harken om break-even te draaien", geeft CEO Vincent Mannaert aan in Sport/Voetbalmagazine.

Verschillende clubs moeten daardoor ook hun goudhaantjes verkopen. Bij Club Brugge is dat, bijvoorbeeld met Charles De Ketelaere, niet het geval. "Neen. Er zijn reserves die maken dat je niet wordt verplicht door deze omstandigheden om beslissingen te nemen die je anders niet zou nemen", klinkt het.

Het jaar 2020
Club Brugge sluit het jaar dan ook met gemengde gevoelens af. "Je zit in een ongeziene crisis. Dit is een onwaarschijnlijk zwart jaar voor de sector en daar zijn wij deel van. Op dat vlak is de balans negatief", aldus Mannaert.

"Maar binnen die maatschappelijke context hebben we het goed gedaan: de finale van de beker, kampioen, en nu de evenaring van het recordaantal punten in de Champions League. Voor de derde keer op rij overwinteren we Europees en voor de vierde keer op rij winnen we de Gouden Schoen", besluit Mannaert.