Wie wil ‘goede jongen’ Bakkali? Hij betaalt nu de prijs voor zijn prestaties

Wie wil ‘goede jongen’ Bakkali? "Hij betaalt nu de prijs voor zijn prestaties"

15-12-2020 11:00
7

Anderlecht rekent niet meer op Zakaria Bakkali. De 24-jarige aanvaller gedroeg zich nochtans voorbeeldig, speelminuten lagen er echter niet meer in het verschiet. Insiders betreuren de gang van zaken, en zien ook dat het moeilijk wordt om Bakkali van de hand te doen.

Vincent Kompany herhaalde meermaals dat de beslissing om Bakkali naar de B-kern te sturen geen persoonlijke afrekening is. Meer nog, de aanvaller lag goed in de groep. Sportief perspectief was er echter niet, om de trainingskwaliteit te garanderen moest Bakkali beschikken.

Een jammere zaak, vinden enkele insiders bij Anderlecht. "Hij is een leuke jongen, altijd vriendelijk en goed voor een praatje. Op het veld bleef hij echter onder de verwachtingen, daar betaalt hij nu de prijs voor", worden zij geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Anderlecht staat overigens nog voor een ander vraagstuk, wie wil Bakkali komende winter overnemen? De middenvelder verdient bruto om en bij de 1,2 miljoen euro per jaar, het is maar de vraag of gij daarop wil inleveren. Zijn contract loopt nog tot 2022, de zoektocht naar een overnemer wordt dus een heikele opdracht.