Leko zoekt geen excuses na nederlaag: Het had zeker 0-4 of 0-5 kunnen zijn

Leko zoekt geen excuses na nederlaag: "Het had zeker 0-4 of 0-5 kunnen zijn"

13-12-2020 16:14
13

Royal Antwerp FC heeft zondagnamiddag de topper van de zestiende speeldag op eigen veld verloren tegen Club Brugge met 0-2. Volgens coach Ivan Leko heeft de Great Old die nederlaag vooral aan zichzelf te danken.

"Het is spijtig, want dankzij ons dit was geen wedstrijd. Club Brugge heeft het cadeau aangenomen dankzij zijn hun kwaliteiten, grinta en de twee dagen extra rust", vertelt Leko na de match aan Eleven Sports. "Een verdiende overwinning voor Club Brugge. Het is moeilijk en pijnlijk, want in een topmatch wil je tonen dat we goed genoeg zijn. Natuurlijk was het moeilijk door de rode kaart, maar ik zag twee dingen: wij gaven de wedstrijd weg en Club Brugge was goed."

De rode kaart van Gélin maakte het inderdaad niet makkelijker voor Antwerp. "Het is een grote fout", vervolgde Leko. "Eerst en vooral moet je klaar zijn bij die lange bal. Als je niet klaar bent, mag je ook geen fouten maken. Als je zo speelt tegen Club Brugge is het normaal dat je verliest. Dan is 0-2 zelfs nog goed. Het had zeker 0-4 of 0-5 kunnen zijn. Je kan alles blijven analyseren, maar dankzij ons was er gewoon geen match. We gaven alles wat Club Brugge graag had", besloot Leko.