VP-Analyse: fysieke en mentale Europese invloeden op geëlimineerde kraker

VP-Analyse: fysieke en mentale Europese invloeden op geëlimineerde kraker

13-12-2020 15:53
4

Club Brugge ging zondagmiddag voor het eerst sinds 2003 winnen in het Bosuilstadion. Na een kwartier gaf Gelin blauw-zwart een optie op de zege, al was Club Brugge ook gewoon klinisch.

Vliegende start
Club Brugge nam een vliegende start op Antwerp. Na twee minuten kon Diatta de 0-1 al op het bord zetten. De tweede helft was het opnieuw van dat. Rits kon al snel de 0-2 maken. Deze twee doelpunten lieten de moed bij Antwerp al snel zakken. De eerste helft konden ze - met elf man - nog reageren, maar de tweede helft was het kalf al verdronken. De snelle start van Club Brugge was een dooddoener voor Antwerp

Domme rode kaart?
Achteraf gezien is het altijd makkelijker praten: Gelin moest van De Ketelaere afblijven, die ging 1 op 1 op Beiranvand en maakte misschien een doelpunt. De realiteit is anders, Gelin trok De Ketelaere neer in het eerste kwartier. Antwerp viel in elkaar en vanaf toen leek de wedstrijd al een gelopen zaak, zeker met de 0-1 op het bord. Eén ding is zeker: de rode kaart was geen zegen voor de neutrale kijker. De kraker van zondag werd een zwakke gecontroleerde wedstrijd.

Europese verschillen: mentaal vs fysiek
Club Brugge kon iets langer uitrusten dan Antwerp. Dat kon fysieke voordelen opleveren voor deze wedstrijd. Of dat zo was, kunnen alleen de spelers zelf zeggen. Mentaal was wel zeker Club Brugge in het voordeel. Na de bijna-kwalificatie in Rome kreeg blauw-zwart een onverhoopte boost. Na mindere Jupiler Pro League-weken kreeg de ploeg van Clement weer wat zelfvertrouwen. 

Leko’s ploeg kreeg het mentaal wat zwaarder te verduren. Het verlies op Genk en het verlies met een zure smaak in Londen zorgden niet voor de beste aanloop naar deze topper. Leko zal zijn troepen snel op het juiste pad moeten krijgen.

Club Brugge sluit het weekend af op de eerste plaats, Antwerp moet met een 0 op 6 tegen rechtstreekse play-off 1 kandidaten tevreden zijn met een zevende plaats.