Club wrijft zich in de handen, Openda blijft scoren: Het is anders dan in België

Club wrijft zich in de handen, Openda blijft scoren: "Het is anders dan in België"

18-11-2020 11:30
35

Lois Openda bloeit helemaal open in de Eredivisie. De Club-huurling scoort makkelijk bij Vitesse, dat gedeeld aan de leiding staat in Nederland. De aanvaller is voorlopig erg tevreden over zijn uitleenbeurt.

Vier doelpunten in zijn laatste vijf wedstrijden bij Vitesse. Basisklant Openda weet zich uit te leven op de Nederlandse voetbalvelden en staat momenteel zelfs aan de leiding in de Eredivisie. De spits heeft zich zijn Nederlandse uitleenbeurt nog niet beklaagd.

"Deze competitie is gemaakt voor aanvallers, er ligt veel ruimte", vertelt Openda aan Het Laatste Nieuws. "Het is anders dan in België, daar moet je veel harder vechten tegen verdedigers. Alles gaat er dicht en het is vooral zorgen dat er geen tegendoelpunt valt", legt de spits de verschillen bloot.

Club Brugge wrijft zich ondertussen ook in de handen, Vitesse bedong geen aankoopoptie, en dus keert Openda op het einde van het seizoen gewoon terug naar Brugge. De marktwaarde van de 20-jarige spits blijft ondertussen wel wekelijks stijgen, Club kan er alleen maar wel bij varen.