Pion werd ontslagen bij Anderlecht: “Uit elkaar gaan deed mij wel iets”

Pion werd ontslagen bij Anderlecht: “Uit elkaar gaan deed mij wel iets”

13-11-2020 07:20 Laatste update: 07:51
7

Kristof Sas werd op 25 september 2020 wegens hervormingen ontslagen bij RSC Anderlecht. In totaal werkte de dokter 15 jaar voor paars-wit. Tegenover Het Nieuwsblad spreekt Sas over zijn afscheid.

“Vincent Kompany was in mijn beginjaren bij Anderlecht nog een speler zonder indrukwekkend palmares ( 2005, red). Nu zag ik hem evolueren als trainer”, begint Sas. “We hebben samen een hele weg afgelegd. Tot op de laatste dag was de band met hem heel goed. Uit elkaar gaan deed mij dus wel iets.”

Over de reden van het ontslag houdt Sas de lippen op elkaar. “Wel wil ik benadrukken dat we in onderling overleg en met een goede verstandhouding uit elkaar zijn gegaan”, gaat Sas verder. “Op mijn werk hadden ze niks aan te merken.”

Een terugkeer is niet uitgesloten. “Omgekeerd heb ik met niemand van de club een probleem en wens ik RSCA absoluut het beste toe. In het voetbal kan alles. Er zijn wat mij betreft geen deuren gesloten. Los van mijn taak als dokter zal ik wel nog geregeld in het Lotto Park te zien zijn.”