Verbeke: 'Anderlecht haalt dit seizoen geen nieuwe spelers meer'

Verbeke: 'Anderlecht haalt dit seizoen geen nieuwe spelers meer'

11-11-2020 09:30
33

Bij RSC Anderlecht zit men ook na de verkoop van Jérémy Doku in een financieel slechte situatie. Het kon daardoor deze zomer amper geld uitgeven aan nieuwe spelers. Komende winter wordt het op inkomend vlak alvast rustig bij Anderlecht.

Volgens sportief directeur Peter Verbeke is de kans dan ook klein dat er deze winter nieuwe spelers worden gehaald. "We zijn met de scoutingcel volop bezig met het samenstellen van een grote database. Maar we hadden een zeer lange zomermercato", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"We beschikken over geen financiële middelen meer en zullen het dus moeten rooien met de huidige spelerskern. Daaruit zal het maximale rendement moeten gehaald worden. Bij een zware blessure of een andere uitzonderlijke omstandigheid dienen we wel voorbereid te zijn", klinkt het.

Intussen blijft het bij Anderlecht zoeken naar financieel haalbare spelers. "Wij kunnen helaas geen afgewerkt product halen. Omdat we daar het geld niet voor hebben. Dus elke transfer die we doen is ergens een risico. Technisch, tactisch of fysiek, maar soms ook mentaal", aldus Verbeke.