Droom Olsa Brakel wordt nachtmerrie: Ons beraden over match tegen Club Brugge

Droom Olsa Brakel wordt nachtmerrie: "Ons beraden over match tegen Club Brugge"

10-11-2020 18:00
8

Enkele weken geleden was het feest bij Olsa Brakel. De Amateurploeg lootte Club Brugge in de beker. Ondertussen lijkt de 1/16e finale van de Beker van België voor Olsa Brakel een vergiftigd geschenk.

De bekermatch tussen Olsa Brakel en Club Brugge is al uitgesteld. Maar van de financiële injectie waar de club op gehoopt had, komt niks van in huis. De match moet immers doorgaan achter gesloten deuren. "Voor een club als de onze is er niet veel aan om die bekermatch te spelen zonder publiek", stelt voorzitter Stephan Van den Berghe bij Sporza. "We lopen een hele hoop inkomsten mis. Het gaat over zo'n 40.000 euro, dat is veel voor ons. Dat financiële steuntje in de rug hadden we zeker kunnen gebruiken."

Van den Berghe bekijkt het realistisch. "Je hebt sowieso amper kans om te winnen van Club Brugge en onze spelers gaan nu maar een paar weken hebben om zich voor te bereiden op die match. Ik moet de coach nog spreken, maar we moeten ons toch beraden wat we gaan doen."

Een vrijgeleide voor Club Brugge naar de volgende ronde is dat een mogelijkheid? "Heeft het veel zin om daar te gaan voetballen? Nu ja, forfait is ook zo zwak en ik wil de spelers het plezier van naar Club Brugge te mogen gaan ook niet ontnemen."