Leuven trots op komst Rode Duivels, Brys blijft nuchter: Ik ben er niet tegen

Leuven trots op komst Rode Duivels, Brys blijft nuchter: "Ik ben er niet tegen"

10-11-2020 14:36

De Rode Duivels werken hun komende drie thuisinterlands voor de verandering niet af op de Heizel, maar ... aan Den Dreef. Oud-Heverlee Leuven stelde haar stadion open voor de komst van de nummer één van de FIFA-ranking. De trots zegevierde daarbij op de nadelige effecten voor de grasmat.

Burgemeester Mohamed Ridouani legt uit waarom hij de Rode Duivels graag verwelkomt. "Uiteraard is dat een erg goede zaak voor onze stad", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Deze drie wedstrijden op internationaal niveau sluiten aan bij de sportambities van onze stad. We zijn pas uitgeroepen tot Europese Sportstad 2021. In 2021 ligt de finish van het WK wielrennen ook in Leuven. Voor de uitstraling en het imago van onze stad is de komst van de Rode Duivels mooi meegenomen."

OHL-trainer Marc Brys is iets nuchterder. "Ik ben er niet tegen dat de Rode Duivels op OHL komen spelen", vertelt hij afwachtend. "Voor de grasmat hangt dat wat van het weer af. Als het drie keer droog blijft, is het zeker niet erg. Ik verwacht geen relevant probleem omdat we vier terreinverzorgers hebben - waarvan twee uit Engeland - die maniakaal met het veld bezig zijn."

Toch vindt Brys de erkenning wel leuk. "De grasmat weegt nu niet op tegenover de gastvrijheid die we kunnen bieden aan de Rode Duivels, en hoe we OHL kunnen representeren naar de buitenwereld. De Rode Duivels zullen zich trouwens ook thuisvoelen in onze kleedkamers. Die zijn van Premier League-niveau", verzekert hij.