Royal Antwerp FC vergeet te winnen tegen Standard

08-11-2020 15:33 Laatste update: 15:33
12

FC Antwerp en Standard hebben elkaar in evenwicht gehouden. Het werd 1-1 in het Bosuilstadion. Vooral Standard mag tevreden zijn, Antwerp vergat talloze keren te scoren.

Antwerp begon furieus aan de wedstrijd. Miyoshi en twee keer Mbokani konden op een haar na de 1-0 op het bord zetten. Deze eerste vijf minuten gaven de toon van de wedstrijd aan. In de negende minuut konden ze dan ook de voorsprong nemen. Uitblinker Gerkens kon een voorzet op het hoofd van Refaelov schilderen, die kopte goed binnen. Antwerp belette Standard te voetballen, ze waren aangewezen enkel de lange bal te gebruiken.

Beetje bij beetje kon Standard toch de wedstrijd in handen nemen. Lestienne en Boljevic zorgden voor de grootste kansen, maar veel voetballend overwicht leverde dat niet op. Antwerp bleef de ploeg in balbezit, maar creëerde moeilijker kansen. Gerkens kon Bodart nog bedreigen. Vooral de vrijheid in het middenveld zorgde voor veel problemen bij Standard.

Antwerp begon de tweede helft als de eerste. Ze hadden veel balbezit en enkele kansen. Vooral Gerkens kon Bodart bedreigen. Standard kon tot op het uur niets creëren, vanaf dan eisten ze het balbezit op en moest Antwerp even terugplooien. Dit korte goede moment resulteerde in de gelijkmaker. Op een hoekschop kon Lestienne een doorgekopte bal binnenkoppen.

Vanaf de gelijkmaker lag de wedstrijd open. Antwerp had wel nog uitstekende kansen om de winst binnen te halen, maar Mbokani en de paal redden Standard van een nederlaag.

Antwerp zal enorm ontgoocheld zijn. Ze waren heer en meester tegen Standard. De ploeg van Montanier zal moeten herbronnen, maar kan vertrouwen putten uit dit punt.