Lawrence is RSC Anderlecht dankbaar voor geduld: 'Kompany is fantastische kerel'

Lawrence is RSC Anderlecht dankbaar voor geduld: 'Kompany is fantastische kerel'

07-11-2020 07:14
7

Kemar Lawrence vierde afgelopen week zijn basisdebuut voor RSC Anderlecht. Een mooi moment na een maandenlange lijdensweg voor de Jamaicaan. De linksachter is dan ook bijzonder blij met het geduld dat Anderlecht had.

Hier en daar klonk het dat Lawrence afscheid moest nemen van zijn broer Damian, die een motorongeval had. "Ik las dat ook, maar mijn broer Damian is gelukkig niet dood", zegt Lawrence in Het Nieuwsblad. "Al scheelde het niet veel. Hij had in Jamaica een zwaar ongeluk met zijn motor. Een auto remde bruusk en Damian crashte erop."

Een incident dat er stevig had ingehakt op Lawrence. "Zelf zag ik alles gebeuren, want ik reed in een auto met enkele vrienden net achter Damian. Geloof me, je eigen broer uit zo'n crash halen, hem in de auto leggen en daarna naar het ziekenhuis brengen, dat breekt je. Hij was heel zwaar toegetakeld."

Terugkeer naar België
Na een moeilijke periode is Lawrence nu weer terug bij Anderlecht. "Ik voel me weer goed, maar dat kostte tijd. De beelden van de crash, de loodzware beslissing, de onzekerheid, de dagelijkse ziekenhuisbezoeken… Dat is confronterend. Ik wilde niet nog zo'n dierbare persoon verliezen. Twee jaar geleden stierf mijn oma al en zij was mijn steun en toeverlaat. Normaal kon ik al mijn zorgen bij haar kwijt, deze keer moest ik alles alleen verwerken. In die periode kon ik echt niet bezig zijn met voetbal", verklaart Lawrence zijn afwezigheid.

En dus bleef Anderlecht wachten op de terugkeer van Lawrence. "De steun van Anderlecht was enorm. Het bestuur besefte dat ik iets meemaakte wat weinig andere mensen moeten doorstaan en Vincent Kompany informeerde vaak hoe het ging. Dat hij daarbij geen moment over voetbal sprak, toont aan wat voor een fantastische kerel Vinnie is", geeft Lawrence aan.

"Hij vroeg naar mijn familie en mijn gemoedstoestand en zei dat Anderlecht altijd een thuis voor mij zou zijn als ik er klaar voor was. Er was geen enkele druk en in oktober voelde ik me krachtig genoeg om de draad weer op te nemen", besluit Lawrence, die ook hoopt te mogen starten tegen Antwerp.