KRC Genk zoekt coach: Hopelijk maken ze die fout niet opnieuw

KRC Genk zoekt coach: "Hopelijk maken ze die fout niet opnieuw"

03-11-2020 12:30
7

KRC Genk moet onverwacht op zoek naar een nieuwe coach. Jess Thorup heeft namelijk getekend voor FC Kopenhagen. Volgens Stef Wijnants zal ook de volgende trainer een buitenlander moeten worden.

Genk staat goed in het klassement en de spelersgroep heeft potentieel, maar ik denk wel dat ze hun nieuwe trainer in het buitenland zullen moeten zoeken", aldus Wijnants bij Sporza. "Aan Frank Vercauteren zullen ze niet opnieuw denken, die had nog maar pas geen zin. Hein Vanhaezebrouck is ook vrij, maar daar zal KAA Gent toch ook bij geïnformeerd hebben."

"Op Wouter Vrancken zijn ze ook niet super happig, want die gebruikte de Genkse interesse vorige keer om meer loon te krijgen bij KV Mechelen. En dan kom je weer bij Marc Brys uit, maar Brys hebben ze al twee keer niet kunnen strikken en die wil niet weg bij OH Leuven omdat hij weet dat er daar een goede structuur staat."

Het wordt voor technisch Dimitri De Condé dus sowieso een lastige opdracht. "De Condé heeft al aangegeven dat zijn club nood heeft aan een goede people manager. Iemand in de traditie van Aimé Anthuenis, Philippe Clement en Jess Thorup. Ik hoop vooral dat ze niet vervallen in de fout om opnieuw te kiezen voor een grote goeroe, die het voetbal op een andere manier analyseert. Hij kent beter iets af van de Belgische competitie, denk ik."