Club moet tegen het allerbeste Dortmund: Van onderschatting is er geen sprake

Club moet tegen het allerbeste Dortmund: "Van onderschatting is er geen sprake"

03-11-2020 12:05 Laatste update: 04-11-2020 18:31
2

Woensdagavond begint Club Brugge aan hoofdstuk drie van het Champions League avontuur. Met Borussia Dortmund komt er heuse topclub over de vloer, de Duitsers nemen de partij allerminst licht op. Club mag zich aan het allerbeste Dortmund verwachten.

De topfavoriet in de poule is ongetwijfeld het Borussia Dortmund van Axel Witsel, Thorgan Hazard en Thomas Meunier. Voor de Duitsers is overwinteren in de Champions League dan ook een must. "Het primaire doel is altijd om de hegemonie van Bayern te doorbreken in de Bundesliga. Dortmund moet echter ook ver geraken in Europa, dat zijn ze aan hun stand verplicht", vertelt Ronan Murphy, voetbaljournalist en Bundesliga-kenner voor Goal.com, in een exclusief gesprek.

Ondanks de favorietenrol ging Dortmund wel de boot in op de openingsspeeldag tegen Lazio Roma. Het puntenverlies werd enigszins rechtgezet door de driepunter tegen Zenit, tegen Club Brugge kunnen de Duitsers zich echter geen nieuw puntenverlies veroorloven. "De wedstrijd tegen Brugge is één van de belangrijkste in deze campagne. Als ze twee keer het maximum aantal punten kunnen halen, zullen ze dicht bij kwalificatie staan", aldus Murphy.

Van onderschatting zal overigens geen sprake zijn, de knappe resultaten van Club in Europa werken mogelijk in het nadeel van Philippe Clement en zijn spelers. "Dortmund verwacht absoluut geen makkelijke partij tegen Club. In de Bundesliga hebben ze ook geroteerd zodat ze met hun sterkste ploeg aan de aftrap kunnen komen tegen Club. Dat zegt toch iets", vervolgt de journalist.

Club Brugge zal zich dus aan de best mogelijke opstelling mogen verwachten. Dat betekent dat zowel Haaland (indien fit), Sancho en die andere tienersensatie Reyna aan de aftrap worden verwacht. "Ze hebben een ongelofelijk dynamisch en jeugdig aanvalstrio. Hun snelheid en technische vaardigheden kunnen tegen elke ploeg brokken maken", wordt er gewaarschuwd.

De sterkte van Dortmund ligt dan ook in het maken van doelpunten. "Sancho en Haaland zijn natuurlijk sleutelspelers, maar onderschat ook de ervaring van Reus niet." De zwakte van de ploeg ligt aan de andere kant van het veld. "Verdedigend zijn ze nog steeds kwetsbaar. Coach Lucien Favre moet ook nog vaak middenvelders achterin posteren om blessures op te vangen. Dortmund kan erg veel goals maken, maar ze krijgen er ook makkelijk binnen", besluit Murphy.