Verbazende reactie Martinez na nederlaag: ‘Hij begon zowaar te jammeren’

Verbazende reactie Martinez na nederlaag: ‘Hij begon zowaar te jammeren’

12-10-2020 11:45
38

Na een één op zes tegen Ivoorkust en Engeland verloor Roberto Martinez eventjes zijn beredeneerde communicatiestijl. Peter Vandenbempt was verbaasd over de communicatie van de bondscoach.

De 2-1 nederlaag op Wembley was nog maar het eerste verlies sinds november 2018 voor de Rode Duivels, het is zelfs de eerste keer sinds maart 2017 dat ze twee keer na elkaar niet kunnen winnen. Martinez is dus niet gewend aan deze situatie, en dat leek ook door te schemeren in zijn communicatie.

‘Hij begon zowaar te jammeren over beslissingen van de scheidsrechter. De afgekeurde goal, de penalty…En dat terwijl al die beslissingen correct waren’, merkt Vandenbempt op tegenover Sporza. Nog opmerkelijker vond de radiojournalist de reactie van de bondscoach toen het penaltydoelpunt ter sprake kwam.

‘Hij noemde het "A massive blow", als je zo royaal de baas bent in een wedstrijd moet je je daar gewoon over kunnen zetten en je herpakken in de tweede helft’, aldus Vandenbempt. Martinez heeft echter een excuus. ‘De afwezigheid van ervaren spelers als Hazard, Mertens en Vertonghen woog daar wel door, die hebben wel die nodige branie.’