Degryse heeft niet genoten van de Rode Duivels: 'Trop is te veel'

Degryse heeft niet genoten van de Rode Duivels: 'Trop is te veel'

09-10-2020 13:15 Laatste update: 13:19
28

Marc Degryse heeft niet bijster veel geleerd uit de wedstrijd België - Ivoorkust. Bondscoach Roberto Martinez speelde vooral met bankzitters, en dat was er ook aan te zien. 

'De opstelling toonde aan dat de bondscoach al met zijn gedachten bij de match tegen Engeland zat. We zagen een samenraapsel van individuen met veel kwaliteiten voor de toekomst. Maar het was te veel om goed te zijn', merkt Degryse op in Het Laatste Nieuws.

Vooral in de eerste helft liep het voor geen meter bij de Rode Duivels. 'Dat heeft weinig te maken met de individuele kwaliteiten van de spelers die op het veld stonden. Wel met een gebrek aan automatismen en slechte communicatie. De basiself bestond simpelweg uit veel spelers die nog nooit met elkaar hadden samengespeeld. Trop is te veel. Dat resulteerde in veel misverstanden. 

Degryse snapt het nut van deze oefenwedstrijd niet. 'Het is lastig om een echt oordeel te vellen over individuele prestaties. Of om uitspraken te doen over wie klaar is om een kans te krijgen in een echte wedstrijd en wie nog even in de wachtkamer moet zitten. Je moet je dan ook de vraag stellen of dit soort wedstrijden wel zinvol is.'