Vanaken krijgt kans om zich te bewijzen: Hij heeft niet het gif van De Bruyne

Vanaken krijgt kans om zich te bewijzen: "Hij heeft niet het gif van De Bruyne"

08-10-2020 19:14
19

De Rode Duivels beginnen donderdag met een experimenteel elftal tegen Ivoorkust. Daarin lijkt Hans Vanaken een kans te gaan krijgen. Een goede mogelijkheid voor de Gouden Schoen om zich in de kijker te spelen, al twijfelt Aad de Mos of Vanaken dat wel zal kunnen doen.

Vanaken kon zich voorlopig nog niet doorzetten als Rode Duivel. Daar is volgens De Mos ook een goede reden voor. "Je moet altijd een onderscheid maken tussen clubspelers of internationals. Hij is een goéde clubspeler, maar geen topinternational", geeft De Mos aan bij Het Laatste Nieuws.

"Hoe dat komt? Soms is dat een gebrek aan persoonlijkheid. Zich niet goed voelen in de kleedkamer, waarbij je in de hiërarchie van nummer één bij Club naar 12 bij de Duivels gaat. Ik denk dat Vanaken zo een type is. Hij is ook tevreden met zijn contractverlenging in Brugge, lekker met het vrouwtje in Knokke blijven. Enige venijn toont hij niet om toch te zeggen dat hij écht een topspeler wil worden in de nationale ploeg."

Een nieuwe De Bruyne is hij dus zeker niet, aldus De Mos. "Hij vindt het allemaal wel goed zo en voelt zich prettig bij Club, waar hij elke week het mooie weer maakt. Hij heeft niet het gif van een De Bruyne", besluit de Nederlander.