Bossut gaat Cech achterna: Nooit aan einde carrière gedacht

Bossut gaat Cech achterna: "Nooit aan einde carrière gedacht"

08-10-2020 07:30
3

Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen ging het mis voor Sammy Bossut. De doelman van Zulte Waregem liep een schedelfractuur op. Het betekende gelukkig niet het einde van zijn loopbaan, maar de doelman zal wel gaan keepen met een helm op. Eerder deed ook Petr Cech dat. 

De doelman van Essevee had een zware hersenschudding, een schedelfractuur en bloedingen. In Het Laatste Nieuws doet Bossut zijn verhaal. "De eerste nacht kwamen de verpleegsters me elk uur controleren. Je weet niet hoe je lichaam reageert op die bloedingen - een operatie was toen niet uitgesloten - maar al bij al was mijn situatie behoorlijk snel stabiel. De grootste zorgen waren weg."

Bossut kreeg gelukkig al snel te horen dat hij ooit weer kon voetballen. "Ik heb op geen enkel moment gedacht dat ik nu al zou moeten stoppen. Was ik een klein beetje hoger of lager geraakt, dan was ik nu misschien nóg van de kaart. Ik heb ook het immense geluk gehad dat mijn evenwichtsorgaan onbeschadigd bleef. Dat ligt nochtans dicht bij het slakkenhuis in het oor, waar er wel een breukje was. Tegenwoordig hoor ik dertig decibel minder aan de linkerkant. Dat blijft wellicht zo. Ach, als het dat maar is."

Bossut gaat nu spelen met een helm. Dat stoort hem niet en schrik heeft hij ook niet. "Waarom zou ik? Dit was gewoon pech. Hopelijk ben ik tegen het einde van het jaar speelklaar. Mét helm. (lacht) Als het dan begint vriezen, ga ik het tenminste niet koud hebben aan mijn hoofdje."