Vanaken laat zich uit over toekomst bij Club Brugge: “Vijf jaar is heel lang”

Vanaken laat zich uit over toekomst bij Club Brugge: “Vijf jaar is heel lang”

07-10-2020 09:12
37

West Ham United kwam met een bod voor Hans Vanaken, maar Club Brugge weigerde. Uiteindelijk verlengde hij zijn contract bij Blauw-Zwart. Tegenover Het Nieuwsblad gaf hij meer informatie.

Het bod werd resoluut geweigerd. “Het is niet zo dat ik dan onmiddellijk had getekend, maar het had wel gekund. Ik heb er een tijdje over nagedacht. Je moet dan verschillende factoren naast elkaar leggen. Club Brugge kwam met een tegenvoorstel en dat werd enorm geapprecieerd van mijn kant. Ik heb altijd gevoeld dat ik gewaardeerd word, maar het is mooi dat het nog eens duidelijk is gemaakt. Uiteindelijk heb ik gekozen om bij Club Brugge te blijven. Ik ben enorm gelukkig met mijn keuze.”

Vanaken speelde het niet vuil en legde zich neer bij de situatie. West Ham was volgens hem ook niet de juiste keuze. “Het was een periode waarin ik alles voor mezelf op een rijtje heb gezet. Maar voor mij voelde West Ham niet als de logische stap om te zetten. Ik speel het liefst alle wedstrijden en ik speel ook graag voor de prijzen. Zekerheid heb je natuurlijk nooit, maar bij Club weet je wel dat je goed zit.”

Uiteindelijk verlengde Vanaken tot 2025, maar sluit een vertrek bij Club Brugge in de toekomst niet uit. “In het voetbal weet je nooit. Vijf jaar is heel lang. Maar zoals ik me nu voel, mag het nog best een aantal jaren duren. De kans zit er zeker in dat ik in 2025 nog bij Club voetbal.”