Boyata ziet status niet veranderd: Al hele tijd deel van nationale ploeg

Boyata ziet status niet veranderd: "Al hele tijd deel van nationale ploeg"

06-10-2020 19:22

In aanloop naar de Nations-League-duels met Engeland en IJsland kwamen de Rode Duivels dinsdag een eerste keer (gedeeltelijk) samen. Ook Dedryck Boyata was van de partij, voor het eerst sinds november 2019. Hij mocht aanschuiven voor de obligate persbabbel.

Door het pensioen van Vincent Kompany kijkt de Belgische voetbalfan naar mogelijke opvolgers. Jason Denayer toonde zich al uitvoerig, maar ook Boyata is een kanshebber. "Voor mij is de situatie altijd dezelfde geweest: ik moet er staan en alles geven als ik speelminuten krijg", bleef de verdediger van Hertha BSC op de oppervlakte.

"Ik maak al een hele tijd deel uit van de nationale ploeg", blikt Boyata terug. "Ik probeer gewoon hard te werken en present te geven op het veld. Ik was mij er niet van bewust dat het al zo lang geleden is. Momenteel voel ik me goed, maar ik heb wel de competitiestart gemist in Duitsland door die achillespeesblessure."

Nieuwe concurrentie?
Naast Denayer en Boyata kijkt bondscoach Roberto Martinez ook al naar de volgende generatie. Zo kregen Sebastiaan Bornauw en Zinho Vanheusden hun eerste selectie in de bus. "Ik heb er nog niet veel contact mee gehad", geeft Boyata toe. "Ik zit al even in de groep van Roberto Martinez, dus ik ken het systeem. Als iemand raad nodig heeft, ben ik altijd bereid om die te geven."